Deadline närmar sig

Deadline närmar sig

Lucas reste sig och tittade ut genom fönstret. Molnen gled sakta över hustaken. Chefen tittade ofta förbi och frågade hur det gick. Han hade fått mycket beröm av cheferna för sina insatser hittills och jobbade nu med ett mer komplicerat projektledaruppdrag.

Det här var hans andra projekt och ja, han kände sig ganska varm i kläderna. Men det var bara ett par veckor kvar till deadline och Lucas började bli lite osäker på Elisabeth. Hon hade jobbat länge på myndigheten, men verkade inte så intresserad av jobbet längre. Inget av det hon ansvarade för var klart. Lucas hade inte fått se någonting än. Han suckade och gick bort mot Elisabeths rum.

Lucas: Hej, chefen var inne på mitt rum och vill veta hur det går… men jag kom egentligen för att kolla hur det går med dina delar. Jag har ju inte sett något än.

Elisabeth: Jag har några delar till som jag vill jobba på. Jag skickar i eftermiddag, eller imorgon. Vad är det chefen har så bråttom med att veta? Hon måste ju fatta att vi måste få arbetsro. Du som projektledare måste markera att hon får vänta till det är klart. Du måste bli lite mer mogen och trygg i din roll. Du kommer aldrig få respekt som projektledare om du inte kan stå upp mot chefen.


Diskutera

  • Ser du något problematiskt med den här situationen?
  • Vad skulle du göra om du vore Lucas?