Goda vänner

Goda vänner

Charlie var jätteglad för Robins skull. Hon var som klippt och skuren för en chefstjänst, det hade varit självklart redan under studietiden. Nu hade hon äntligen fått en chefstjänst hos konsultjätten hon ägnat hela sin karriär åt. Det var lätt att unna henne framgången.

Robin var den enda riktigt bra tjejkompisen han hade. Ända sen han själv blev chef tyckte han att det var svårt att koppla av med andra. Men Robin var inte så imponerad av att han jobbade nära makten och han kunde alltid lita på att hon sa vad hon tyckte. Hon var ett värdefullt bollplank rent professionellt och hade ett gott omdöme. Hon hade med goda råd räddat honom ur mer än en knipa.

Nu hade hon velat att de skulle gå ut och fira. Och även om de bara fått ihop det till en lunch så hade den varit jättetrevlig. Det var inte varje dag Charlie unnade sig en lång lyxlunch med ett glas champagne. Kanske i flottaste laget, men de firade ju faktiskt. Det var kul att se henne så sprudlande glad och full av energi.

Samtidigt hade hon kastats in i rätt knepiga frågor med en gång. Han hade försökt bidra med sin kunskap inom de områden där hon inte var riktigt insatt ännu. Enheten där Robin var chef jobbade ju i samma bransch som han så det var lätt att komma med goda råd. Det borde vara lugnt, Charlie trodde inte att konsultfirman hade något avtal med hans myndighet längre, även om de hade haft det förut.

Charlie tog tid på sig när han tvättade händerna inne på toaletten. Kanske behövde han tänka sig för på ett lite annat sätt i fortsättningen. Robin skulle alltid vara Robin, men han fick ju inte klanta till det. Tillbaka från toaletten såg han att hon höll på att plocka ihop sina saker och redan verkade ha betalat.

– Jag visste att du bara skulle börja tjafsa om jag sa att jag skulle ta hand om notan och nu när jag blivit chef och allt så vill jag faktiskt få bjuda för en gångs skull!

Hon log stort mot honom och reste sig för att gå.


Diskutera

  • Ser du något problematiskt med den här situationen?
  • Vad skulle du göra om du var Charlie?
  • Har du varit med om någonting liknande?