En kändis söker jobb

En kändis söker jobb

Det är många som har sökt till jobbet som kommunikatör på myndigheten. Stefan som arbetar som avdelningschef är på gott humör och tycker det är roligt att så många verkar vilja arbeta hos dem.

Han har just blivit tilldelad en bunt ansökningar som HR-specialisten sållat ut. Det är de mest kvalificerade bland de sökande.

Han bläddrar bland alla cv:n… Ser inte det där namnet lite bekant ut? Just det, det är ju hon som har det där kända youtube-kontot där hon bland annat pratar om digital utveckling och hur vi kan dra nytta av den i samhället! Han har läst ett personporträtt av henne i tidningen och hon hade verkligen kloka saker att säga. Sedan dess brukar han faktiskt gå in och kolla på en del av hennes klipp och han tycker ofta att de är bra.

Stefan tittar lite närmre i hennes meritförteckning. Jo då, den är gedigen. Och han vet ju att hon är trevlig och har bra värderingar dessutom. Och vore det inte schysst med extra draghjälp för myndighetens varumärke med något av en kändis som ansiktet utåt? Alla vet ju att deras kommunikationsavdelning inte riktigt går i takt med tiden längre.

Dessutom skulle det verkligen vara roligt att träffa henne i verkligheten… Och det vore bra om vi kunde snabba på den här processen, tänker Stefan och lägger hennes ansökan i en hög vid sidan om de andra.


Diskutera

  • Vad tycker du är problematiskt i den här situationen?
  • Hur skulle du göra om du var Stefan?