Ett roligt uppdrag

Ett roligt uppdrag

Hamid kommer in på chefen, Lisas, rum. Hamid säger att ”Ja, jag har varit hos GD igen och han är seriös med uppdraget. Han vill verkligen ha underlaget som vi pratade om sist och han vill ha det färdigt på tre månader. Det är ett jättespännande uppdrag och en viktig grej men jag är rädd att vi inte riktigt fixar det, som vi har det nu.”

Det var precis det som Lisa hade varit rädd för. Hon vet att Hamid och de andra på enheten gärna tar på sig allt de bara kan. Särskilt Hamid gillade direktbeställningarna från GD. Om han tycker att det inte går, så går det verkligen inte.

Enheten har ju redan flera prioriterade uppdrag. Lisa frågar därför lite hoppfullt ”Vi kan inte låna in från någon annan enhet? Det handlar ju ändå inte om mer än tre månaders jobb.”

Men Hamid är snabb på att påminna henne om att de redan lånat den kompetensen till de andra uppdragen.

Efter att ha suttit tyst och funderat ett tag börjar Lisa räkna upp vilka kompetenser som behövs. Hamid fyller på och snabbt inser båda att kompetensen inte finns på myndigheten.

Hamid berättar att han känner en duktig konsult som har gjort ett liknande uppdrag på ett bra sätt innan. ”Har vi inte pengar kvar i budgeten? Jag skulle kunna sälja in uppdraget utan problem. Vi skulle säkert få napp. Kan inte det vara en lösning?”


Diskutera

  • Ser du något problematiskt med den här situationen?
  • Vad skulle du göra om du vore Lisa?
  • Har du varit med om någonting liknande?