Tidspress

Tidspress

Sima har arbetat på myndigheten i några veckor när chefen kommer förbi och lägger ett ärende på skrivbordet.

– Det här är ett bra ärende för dig att börja med eftersom det är enkelt och ska vara klart om några veckor, säger chefen.

Sima har fullt upp med introduktionsutbildningar och inläsning och vips så har det gått några veckor. Men eftersom ärendet var enkelt borde det ju inte vara några problem, tänker Sima.

Men vid en närmare titt på ärendet blir Sima osäker, det verkar som att företaget missat att fylla i en del uppgifter i ansökan. Sima lyckas precis fånga sin handledare som är på väg ut på lunch.

– Det här var ju ett solklart bifall, säger handledaren efter att ha tittat på ansökan i några minuter. Vi bifaller nästan allt från det här företaget, de är duktiga.

– Men de verkar ha missat några uppgifter i ansökan, säger Sima. Handledaren suckar, ber lunchsällskapet att vänta och tittar på underlagen igen.

– Ja, men de här uppgifterna är egentligen inte så viktiga och jag vet att de har alla de sakerna på plats, säger handledaren och ger tillbaka underlagen till Sima igen. Nu måste jag gå på lunch och sen är jag borta resten av veckan, så vi ses på måndag.

Underlaget ska lämnas in till chefen senast under morgondagen så Sima går tillbaka till skrivbordet och börjar förbereda ett bifallsbeslut. Men det känns inte riktigt rätt.


Diskutera

  • Vad tycker du är problematiskt i den här situationen?
  • Hur ska Sima förhålla sig till att handledaren säger att företaget har sakerna på plats?
  • Spelar det någon roll vilka uppgifter som saknas?