Nytt ärende

Nytt ärende

Nu satt Majken här igen efter måndagsmötet med ett klurigt ärende. Som vanligt ett prioriterat ärende som det kan bli media på om det blir fel.

Majken vet att chefen uppskattar henne men ibland hade det varit skönt med lite enklare arbetsuppgifter. Nu skulle hon igen få samarbeta med den där enheten som inte riktigt fungerar – och sakexperten på enheten är dessutom en jobbig jävel.

Mika måste med. Förra gången de jobbade ihop hade det nästan blivit en fullskalig konflikt med just den där enheten, men som tur var hade Mika varit en klippa och lyckats lugna ner stämningen. Även om Mika känner flera som jobbar där så är hon inte nära chefen eller den där besvärliga personen och det är ju huvudsaken.

Egentligen borde de vara tre på uppgiften men Majken tvekade att be Andreas. Han är det logiska valet, absolut. Men hon har svårt för honom. Trots att han är rätt nyanställd, har han bestämda uppfattningar om allt. Han hänvisar också hela tiden till sin bakgrund och drar expertkortet i tid och otid.

Majken vill egentligen ta med Magnus i stället, som hon var van att jobba med. Men det skulle inte bli populärt. Som om Andreas läste hennes tankar står han plötsligt där i dörröppningen:

– Jag hörde att du fick ett angeläget ärende som jag är klippt och skuren för. Ska vi prata om det nu eller tänkte du mejla om ett möte?

Majken tog på sig ett lite förvånat ansikte och vände sig emot honom.


Diskutera

  • Vad är problematiskt i den här situationen?
  • Vad skulle du göra om du var Majken?
  • Har du varit med om någonting liknande?