Utvalda kunder

Utvalda kunder

Del 1: Användarpanelen

Inbjudan till frukostseminarium nästa månad på Software AB! Härligt tänker Sofia och anmäler sig direkt. Det blir alltid trevligt och gott när Software bjuder in.

Rickard har säkert också fått en inbjudan. Softwares system har funkat bra i flera år, ska bli kul att se vilka uppdateringar de gjort nu. På lunchen frågar Sofia om Rickard ska med.

Rickard: Jag kanske inte behöver följa med den här gången.

Sofia: Jo kom med! Det är trist att gå själv, det är bättre om du får höra allt direkt av dem, i stället för av mig sen.

Rickard: Vi får se. Jag blev förresten uppringd av några som ville komma hit och visa sitt system, Highcomp. Tjejen undrade hur långt vårt avtal med Software är.

Sofia: Jaha, ja det är nog de som ringt mig också.

Tre månader senare

Rickard ser precis innan han ska gå hem en e-post från Torsten på Software. Vara med i en användarpanel på en mässa i februari, det har vi nog inte tid med, tänker Rickard. En hektisk månad. Men Sofia vill nog. Det är ju bra att träffa andra användare, andra myndigheter kommer säkert vara där. Han får prata med Sofia imorgon.

Rickard står vid kaffemaskinen när Sofia hastar förbi på väg till ett möte.

Sofia: Hej Rickard, kul med idén om en panel på mässan. Du såg mejlet va?

Rickard: Jaa, men varför tror du de vill att vi ska sitta med? Vi är ju inte så stora användare? Förresten, borde vi inte kolla med Eva att det är ok att vara med?

Sofia: Jo men det är lugnt, hon tycker det är okej det vet jag. Vi har varit på den här mässan förut.

Rickard: Men vi har väl inte suttit i någon panel tidigare?

Sofia: Nej, men det är ju en kul grej, fick ju lunch och biobiljetter som tack. Jag tackade ja direkt. Jag måste vidare nu, vi får prata mer sen.

Rickard suckar. Det här gick fort. Han vill kolla med chefen först. Vad har Sofia sagt till Eva egentligen?


Diskutera

  • Vad tycker du är problematiskt i de här två situationerna?
  • Vad skulle du göra om du vore Sofia? Rickard?

Del 2: Nytt avtal

Eva kommer över till Sofia och Rickard.

Eva: Har ni fått frågan om att förnya licensen med Software? Den går väl ut snart? För jag vill att ni väntar lite med att svara. Jag tycker att vi ska titta på vilka de andra leverantörerna kommer att vara, nu när ramavtalet faktiskt verkar bli färdigt.

Sofia: Ja, jag pratade med Torsten häromdagen och sa att vi ska svara den här veckan. Det är väl bara att köra på, varför ska vi vänta?

Eva: Jo men jag tycker att vi måste kolla på de andra leverantörerna, de kanske har ett lika bra eller bättre alternativ och kanske inte så dyrt. Förresten träffade jag Urban på tunnelbanan igår. Han sa att han hört er på Softwares presentation på mässan i februari. Hade ni suttit med i någon slags panel?

Rickard tittar på Sofia. Hade hon inte berättat om panelen för Eva?

Sofia: Ja vi satt med där tillsammans med lite annat folk och svarade på frågor om hur vi använde systemet och varför vi tycker det är bra.

Eva: Jaha, någon panel kan jag inte minnas att jag blivit tillfrågad om, var det några andra myndigheter som satt med? Vi får ta det mer sen, jag måste till ledningsgruppsmötet nu.

Tidigare i veckan har Sofia och Rickard fått en personlig inbjudan av Software AB med erbjudande om att ingå i deras ”Academy”. Det kommer mer information vid en informationsdag i Wallmans lokaler i slutet av månaden. Dagen avslutas med en show med middag.

Torsten ringde ju upp Sofia personligen också och berättade att de vill ha med några utvalda kunder. Men efter samtalet med Eva är Sofia lite försiktig och tackar inte ja direkt som hon brukar.
Men Sofia känner sig smickrad. Torsten tyckte att det gick så bra under panelen och tycker att myndigheten är en viktig och tung kund. Torsten passade också på att fråga om Sofia sett annonsen om CSR-ansvarig på Software. Torsten avslutar samtalet med att säga att showen och middagen sker ju på fritiden efter informationsdagen så det kommer bli en kul kväll.


Diskutera

  • Vad tycker du är problematiskt i den beskrivna situationen?
  • Vad skulle du göra om du vore Sofia? Rickard? Eva?