Gränsdragningen

Gränsdragningen

Afterwork och hela enheten är med på puben. Ett glas blir flera, det är mycket skratt och uppsluppen stämning.

Sist kvar är Micke och Mila. När de har betalat frågar Micke om Mila vill följa med och ta ett glas till hemma hos honom. Mila skrattar bort det och säger att hon nog måste gå hem.

På måndag kommer Micke in på Milas rum och pratar om hur trevlig aw:n var. Han frågar om hon skulle vilja gå på lunch? Mila säger att hon har andra planer.

Senare i veckan frågar Micke om lunch ännu en gång. Mila säger att hon får se, hon har inte riktigt koll på kalendern ännu.

På torsdag kommer Micke in på Milas rum igen. Han frågar om hon inte vill följa med ut på middag på fredag, bara de två. Mila säger att hon inte kan.

Micke fortsätter att dyka upp på Milas rum på morgonen och mellan möten för att småprata. Han fortsätter föreslå att de ska gå ut och äta lunch, fika tillsammans och även att de ska ses efter jobbet.

Mila är inte intresserad av Micke och vet nu inte riktigt vad hon ska göra. Hon tycker att hon ger honom en tydlig vink, men han verkar inte förstå hennes signaler. De jobbar ju ihop och hon vill inte förstöra den professionella relationen genom att säga ifrån på skarpen.


Diskutera

  • Ser du något problematiskt med den här situationen?
  • Hur skulle du göra om du var Mila?
  • Skulle det vara annorlunda om Micke var Milas chef eller projektledare?