Vab igen...

Vab igen...

Abbe har en klump i magen när han skickar mejlet på morgonen. Han vet att det har varit en tuff vinter med mycket vab. Han har knappt varit en hel vecka på jobbet på flera månader, sjukdomarna går bara runt i familjen. Är det inte barnen så är det han själv som har varit sjuk.

Abbe har märkt att Karin och Lotta är stressade. Lotta som projektledare säger alltid att det är ok, att barnen kommer först, men Abbe har märkt att Karin har fått ta över mer och mer av de viktigaste delarna i arbetet. Abbe får mest vara backup och täcka upp där det behövs.

Annat var det innan han blev förälder. Då var det ju han som var påläggskalven och fick alla roliga och utmanande uppgifter. Nu är det Karin. Abbe börjar tappa sugen och lusten att gå till jobbet. Han märker att Lotta och Karin glömmer att berätta om viktiga möten och att de har avstämningar utan honom trots att han är på plats. Det är som att de inte ens räknar med honom längre.

Lotta suckar uppgivet. Abbe ska vabba igen. Vilken tur att hon har Karin i alla fall, henne kan man ju lita på. Lotta kan inte komma ihåg att det var så mycket vab när hon hade småbarn. Det är ju helt ohållbart att vara projektledare när det är så här. Tyvärr finns det ju inte på kartan att be om mer resurser. Cheferna säger ju alltid att det går bra men hon har ju sett vad som händer med projektledare som gör det. Lotta har jobbat på myndigheten i 15 år och vet vad som gäller. Det är bara att bita ihop och lösa uppgiften.

Karin ser mejlet från Abbe. Hon tycker synd om honom, hon vet att han tycker att det är jobbigt att vara borta så mycket. Karin tycker också att det är jobbigt att Lotta har kopplat bort honom från så stora delar av projektet. Hon vill inte klättra på Abbes bekostnad, han är ju duktig. Karin längtar till semestern för att få vila upp sig. Chefen har frågat hur det går i projektet men Karin har inte vågat säga något om stressen. Där litar hon på Lotta, man biter ihop och löser uppgiften. Lotta borde ju veta, hon har ju varit här längre än chefen.


Diskutera

  • Vad ser du som problematiskt i den här situationen?
  • Vad skulle du göra om du var Karin? Abbe? Lotta?