Antologin

Antologin

Kaj har jobbat länge på myndigheten och har blivit en av de allra bästa i Sverige på just sitt område och kan allt om hur det har varit, varför det har förändrats och hur det ser ut nu. Kaj blir tillfrågad av en förläggare att skriva en text till en antologi inom just Kajs expertområde!

Den ska innehålla flera artiklar med olika aspekter och Kaj tycker det verkar riktigt spännande. Han blev väldigt glad över att bli tillfrågad att bidra.

Kaj tycker att det är väldigt spännande att skriva sin text och med hjälp av all information som han kan ta fram på myndigheten känner han att texten både blir väl underbyggd och väldigt intressant. Han skriver lite nu och då när han har möjlighet under dagen och sitter ofta kvar någon extra timme på kvällen för att fila i lugn och ro eller leta efter information.

När Kaj tycker att texten är färdigbearbetad ber han sin kollega Anna att läsa och kommentera texten. Kaj berättar att texten ska ingå i antologin och hur roligt det har varit att djupdyka i myndighetens samlade informationsmängder – det finns så mycket intressant om man bara tar sig tid att ta del av allt.

Anna tycker att Kajs text är riktigt intressant och mycket välskriven. Hon gratulerar honom till ett väl genomfört uppdrag och undrar om även enhetschefen var lika nöjd? ”Vad har chefen med det här att göra?” undrar Kaj förvirrat.

Anna blir en aning konfunderad men säger att antingen var det väl i jobbet som Kaj skrev texten eller så var det en bisyssla? I båda fallen angår det väl chefen?

Kaj fattar ingenting, det är ju han som fått frågan och han som skrev texten – det har väl varken chefen eller myndigheten överhuvudtaget med att göra?


Diskutera

  • Ser du något problematiskt med den här situationen?
  • Hur skulle du göra om du vore Kaj? Och om du vore Anna?