Julfesten

Julfesten

Det är återigen dags för julfest. Stellan har tagit på sig att arrangera festen. Myndigheten behöver verkligen lite teambuilding för att svetsa ihop gänget. Men budgeten är tajt och efter skriverier om statliga myndigheters representation har Stellan beslutat att ordna festen i myndighetens lokaler.

Han har kallat Roy, Maria, Hassan och Sara till ett första idémöte.

Stellan: ”Jaha, jag tänkte vi skulle ordna fint till festen i matsalen på plan tre.”

Hassan: ”Det där med dekorationer kan väl du ta hand om, Roy? Såna som du är ju så bra på sånt där med dekorationer, glam och glitter!”

Roy: ”Va, jag? Nej, verkligen inte. Vad har du fått det ifrån?”

Maria: ”Men dekorationer är väl inte så viktigt? Det viktiga är ju maten! Min kompis har en cateringfirma. De gör ett helt fantastiskt julbord med alla klassiker som man kan tänka sig; han kan säkert fixa ett bra pris!”

Sara: ”Har de alternativ till julskinka? Kalkon vore gott, det gillar jag! Vi kanske kan göra en amerikansk julmiddag – det borde alla kunna äta så alla känner sig inkluderade. Det blir lite annorlunda, men roligt!”

Hassan: ”Jag håller med! Men det måste finnas vegetariska och veganska alternativ också.”

Roy: ”Nej, men det ska väl ändå vara ett traditionellt svenskt julbord! Man får väl ta seden dit man kommer och äta det som bjuds? Det finns ju nåt för alla på ett vanligt julbord.”

Maria: ”Jag håller med. Klassiskt ska det vara. Och så måste vi ha julöl och nubbe också. Annars kan det vara.”

Sara: ”Jag tycker vi ska vara försiktiga med alkohol. Kommer ni inte ihåg hur det blev förra året? Alla gick ju tidigt för att, ja, ni-vet-vilka blev överförfriskade och närgångna på dansgolvet.”

Maria: ”Men kom igen nu, bara för att ni är några som inte dricker så ska väl inte det göra att vi andra inte får ha trevligt? Vi i festgruppen får väl hålla ett öga på de där personerna och gå emellan om det behövs? Så brukar vi ju göra; de menar ju inget illa. Man får ju ta det lite som en komplimang också, eller hur?”


Diskutera

  • Ser du något problematiskt i den här situationen?
  • Vad skulle du göra om du var Stellan på det här mötet?
  • Har du varit med om någonting liknande?