Studieresan

Studieresan

Efter ett hårt år och hög arbetsbelastning ska enheten äntligen få komma iväg på en resa tillsammans.

Myndighetens policy är att resa billigt och vara återhållsam med utgifterna. Eftersom enheten inte hade tid med någon gemensam aktivitet förra året har de dubbel budget i år. Härligt!

Nya chefen är med på noterna och vill tillsammans med några i resegruppen slå på stort. Tre dagar i Paris med två studiebesök per dag. Resten av tiden ska de ägna åt turistande, trivselaktiviteter och teamaktiviteter. Det här är vi värda! är utropet från enheten när resegruppen presenterar planerna.

Sadie är med i resegruppen och börjar tycka att det hela börjar bli för extravagant. Ingen annan verkar reagera och hon vill inte vara den som förstör stämningen och planerna. Sadie börjar undra hur hon ska göra. Det här skulle nog inte se bra ut i tidningarna.

Hon försökte lite skämtsamt ta upp lämpligheten på förra mötet men det bara skrattades bort. Ska hon hitta på en ursäkt för att inte åka med, så åtminstone hon har ryggen fri om det blir några skriverier? Eller ska hon bara låta planerna fortgå, åka med och hoppas att det inte blir någon skandal?


Diskutera

  • Vad är problematiskt med den här situationen?
  • Om du skulle ge Sadie råd, hur skulle du föreslå att hon hanterar situationen?